Lesbeschrijving Yin Yoga

Een kwartier voor aanvang van de les ben ik in de zaal aanwezig om nieuwe mensen te ontvangen en gezellig kennis te maken. Er kan tot half negen omgekleed worden in de kleedkamer. Om daarna onze spulletjes in de zaal klaar te leggen.
We starten de les op tijd en stoppen 75 minuten later, dus je krijgt 75 min les.
Start van de les is het moment dat iedereen daar klaar voor is.
Dan graag de aandacht bij mij. Ben je al benieuwd naar wat er komen gaat?

Voor de les is er tijd om te vertellen wie je mee hebt genomen, de strippenkaart af te laten tekenen.
Je matje met je dekentje, handdoek, kussentjes, blokken en andere propmiddelen (props) klaar te leggen, te vertellen welke eventuele blessures je hebt, je babbeltje met je buurvrouw, enz.
Na de les is er tijd om strippenkaarten en matjes te betalen en te vertellen wat je zo heerlijk aan de les vond, of om verzoeknummers op te geven. In de vorm van houdingen bedoel ik dan.
We beginnen met een beginmeditatie. Daarna krijgen we 5 á 7 verschillende houdingen met hun tegenhouding en voelen we elke houding even na. We bewegen zeer langzaam en laten de ademhaling op een natuurlijke manier gaan. Stop vooral niet hiermee!
Optie 1 en 2 kan iedereen, is dit moeilijk genoeg dan blijf je dit doen. Optie 3,4 of hoger probeer je ook, om weer terug te keren naar een lagere optie als je rode pijn voelt. Groene pijn verminderd na een paar ademhalingen en is goed, rode pijn is scherp en fel en vermeerderd bij het blijven in die houding. Meteen de houding comfortabeler maken met behulp van props is belangrijk! Zo bereik je veilig JOUW DOEL.
Iedereen heeft zijn eigen lichaam met zijn eigen (skeletale) mogelijkheden, je hebt er maar één en je moet ermee doen tot je dood, dus het liefst zo gezond mogelijk!
We beginnen zittend, komen via lig of zit uiteindelijk tot lig en sluiten af met het een eindontspanning.
Elke maand zijn er nieuwe oefeningen, en veel oefeningen doen we vaak genoeg om te merken dat je elke week soepeler hierin wordt.
Doe je mee dan doe je het al goed! Geniet van dit uitgerekte uurtje voor jezelf.